top of page
iStock-489270901-2400pix.jpg

FAQ

Kan man starta med Tandfe-kittet även om barnet redan tappat några tänder?

Det är aldrig för sent att få en hälsning och guldmynt av tandfen. Skulle barnet eventuellt ställa frågan varför tandfen inte lämnat någon hälsning tidigare så kan du säga att tandfen måste ha glömt att ta med sig korten, och de speciella guldmynten får man antagligen bara när man redan tappat några tänder.

 

I vilken ordning skall man ge korten?

Korten ligger i ordning, men det går bra att ändra om efter att första kortet getts. Första kortet ger en kortare presentation om tandfen. 

 

Hur skall jag använda glittret?

Glittret är grönt och skapas från norrskenet som också är grönt. Glittret gör så att feerna kan flyga. Sprid ut lite glitter runt glaset som visar att fen har varit där. Du kan även lägga glitter vid ett fönster som står på glänt för att visa att där har tandfen kommit in.

 

Skall tanden tas bort eller ligga kvar i glaset?

Det är valfritt. Traditionen säger att tandfen tar med sig tanden, men vissa barn gillar att titta på sina tappade tänder. Skulle det vara så att du låter tanden ligga kvar i glaset eller lägger fram den igen vid ett senare tillfälle kan du säga att tandfen visste att barnet så gärna ville ha kvar sin tand, att hon lät barnet behålla den.

Kan man välja färg på glittret?

I dagsläget så finns det endast grönt glitter.

Varför 20 kort och 20 guldmynt?

Barnet tappar vanligtvis 20 mjölktänder, så det finns ett kort och ett mynt för varje tand.

 

Vad är myntet gjort av?

Av nickelfri metall som är pläterad. 

 

Vad står det på myntet?

På myntet står en text som är skriven med runskrift. Du kommer att få en översättningsnyckel så du tillsammans med ditt barn kan översätta runskriften.

 

När ni översatt texten så sök efter naturfenomenet Aurora Borealis och visa ditt barn vart feernas magi kommer ifrån.

 

Går det att handla för myntet?

Det går inte att handla för myntet i en butik. Barnet kan spara det eller växla in det hos föräldern. Ni kan tillsammans bestämma hur mycket det är värt, exempelvis en glass, en biobiljett, en utflykt eller en heldag med lek och skoj. Fyra mynt kanske är värda en speciell leksak.

iStock-494839291-2400pix.jpg
bottom of page